Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Sunday, August 16, 2009

147 - al-Wajiz Ensiklopedi Fiqh Islam Dalam al-Qur'an & as-Sunnah

al-Wajiz Ensiklopedi Fiqh Islam Dalam al-Qur'an & as-Sunnah


Title:
al-Wajiz Ensiklopedi Fiqh Islam Dalam al-Qur'an & as-Sunnah
Judul 'Asal: al-Wajiz fi Fiqhis Sunnah wal Kitabil 'Aziz

Author:
Syaikh 'Abdul 'Azhim B. Badawi al-Khalafi

Publisher:
Darus Sunnah

Price:
RM93

Weight:
1.6kg

Description:

Sebuah buku yang menghimpunkan hadis-hadis mengikut pembahagian bab perbahasan fiqh tertentu bermula dari bersuci (Thaharah), azan, solat, solat-solat sunnah, puasa, zakat, haji, jenazah, musafir, hari raya, ziarah, nikah, talak, zhihar, khulu', iddah, jual beli, riba, khiyar, ijarah, syirkah, bab gadaian, luqathah, hibah, wakalah, nazar, berburu, penyembelihan, aqiqah, kurban, hudud, qazaf, jihad, dan banyak lagi yang lain seterusnya.

Selain pembahagian perbahasan, ia turut diberi ulasan-ulasan yang ringkas dan padat. Pembahagian seperti ini sangat membantu di dalam memudahkan kefahaman dan di dalam urusan membuat semakan terhadap dalil-dalil yang menjadi hujjah bagi persoalan fiqh tertentu.

Buku ini dihimpunkan oleh Syaikh 'Abdul 'Azhim B. Badawi.

Total Pages:
954 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari - http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.