Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Wednesday, July 14, 2010

279 - 62 Amalan Pembuka Pintu Surga

62 Amalan Pembuka Pintu Surga


Title:
62 Amalan Pembuka Pintu Syurga

Author:
'Abdullah B. 'Ali al-Ju'aitsin

Publisher:
Pustaka Imam asy-Syafi'i

Price:
RM15

Weight:
180g

Description:

Memasuki syurga adalah dambaan dan harapan setiap insan. Cumanya, syurga bukanlah sesuatu yang dengan mudah begitu sahaja untuk dimasuki. Namun, dengan berkat kasih sayang Allah kepada para hamba-Nya yang beriman, jalan menunju dan memasuki syurga dipermudahkan dan diperbanyakkan sehingga kita boleh memilih berdasarkan kemampuan dan keupayaan yang kita miliki. Jalan yang diamksudkan adalah berupa amalan-amalan ibadah, sama ada yang fardhu atau pun yang sunnah, yang mana dibentangkan melalui buku ini dengan tidak kurang dari 62 jalan dan amalan berdasarkan dalil-dalil yang sahih.

Ketahulailah apakah bentuk-bentuk amalan tersebut. Adakah kita termasuk orang-orang yang mengamalkannya? Maka, sama-samalah kita semak dan fahami. Semoga buku ini dapat membantu dan kita dapat menjadi di antara orang-orang yang mengamalkannya...

Total Pages:
135 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.