Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Thursday, April 22, 2010

233 - Fatwa-fatwa Haji & Umrah

Fatwa-fatwa Haji & Umrah
3 'Ulama

Title:
Fatwa-fatwa Haji & Umrah

Author/Penyusun:
Muhammad B. 'Abdul 'Aziz al-Musnad

Publisher:
Pustaka Imam asy-Syafi'i

Price:
RM36

Weight:
0.6kg

Description:

Buku ini merupakan himpunan Fatwa berkaitan perlaksanaan ibadah haji dan 'umrah yang dikumpulkan dari fatwa-fatwa tiga tokoh yang tidak asing lagi di dunia Islam masa kini, iaitu Syaikh ‘Abdul ‘Aziz bin ‘Abdullah bin Baz, Syaikh Muhammad bin Solih al-‘Utsaimin, dan Syaikh ‘Abdullah bin ‘Abdurrahman al-Jibrin.

Selain itu, buku ini juga turut menghimpunkan fatwa-fatwa daripada Dewan 'Ulama Besar dan Anggota Tetap Fatwa Arab Saudi . Fatwa-fatwa ini dibentangkan dalam bentuk soal-jawab supaya kandungannya menjadi lebih mesra pembaca dan praktikal yang mana dengan berdasarkan pengalaman situasi para penyoal.

Dari itu, semoga umat Islam yang berhasrat menunaikan ibadah haji, 'umrah, dan berziarah ke Masjid Nabawi mengetahui dan memahami keutamaan serta adab-adab ibadah yang mulia tersebut, sebagaimana diterangkan melalui risalah ini dengan bahasa yang mudah difahami. Dengan itu, semoga buku ini mudah untuk dihadam, dijadikan rujukan dan lebih bermanfaat.

Total Pages:
455 m/s (Tidak termasuk kulit/muqaddimah)

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.