Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Thursday, October 13, 2011

474 - Hikmah di Balik Musibah dan Ruqyah Syar'iyyah

Hikmah di Balik Musibah dan Ruqyah Syar'iyyah
Do'a-do'a dan Pengobatan Terhadap Sihir, Guna-guna, dan Penyakit-penyakit lainnya


Title:
Hikmah di Balik Musibah dan Ruqyah Syar'iyyah

Author:
Ustaz Yazid B. 'Abdul Qadir Jawas

Publisher:
Pustaka Imam asy-Syafi'i

Price:
RM13

Weight:
150g

Description:

Orang yang sedang diuji sudah pasti sangat memerlukan dukungan dari sudut psikologi. Ia perlu dihiburkan dengan baik agar dapat melalui ujian tersebut sebagaimana yang Allah Subhanahu Wa Ta'ala kehendaki.

Orang yang sedang sakit juga memerlukan ubat untuk menyembuhkan penyakitnya dengan izin Allah. Dalam hal ini, hiburan yang terbaik selain perlu bersesuaian dengan syari’at, adalah yang bermanfaat bagi penderita. Dan ubat yang terbaik selain mujarab, adalah dengan apa yang disunnahkan oleh Rasulullah Shallallaahu 'alaihi wa Sallam.

Buku ini memuatkan pesanan-pesanan, nasihat, dan hikmah di balik musibah disertai do’a-do’a yang sangat bermanfaat bagi orang yang sakit dan terkena musibah. Kemudian, diikuti pula dengan ruqyah syar’iyyah sebagai terapi terhadap penyakit selain fizikal seperti gangguan jin, syaitan, terkena ’ain, sihir dan lain-lain seumpamanya. Kemudian ia ditutup dengan beberapa bentuk kaedah perubatan yang disunnahkan oleh Rasulullah Shallallaahu 'alaihi wa Sallam, seperti perubatan dengan Hijamah (bekam), habbatussauda (jintan hitam), madu, air, tanah dan lain-lain.

Kesemuanya dipaparkan dengan mudah dan menarik. Kemudian dikuatkan dengan dalil-dalil dari al-Qur'an dan as-Sunnah yang sahih lagi jelas.

Total Pages:
171 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layarihttp://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.