Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Thursday, February 21, 2008

021 - Meneladani Solat-solat Sunnah Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam

Meneladani Solat-solat Sunnah Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam


Nama Buku:
Meneladani Shalat-shalat Sunnah Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam

Penulis:
Syaikh Muhammad B. ‘Umar B. Salim Bazmul

Terbitan:
Pustaka Imam asy-Syafi’i

Harga:
RM26.00

Berkaitan Buku:

Buku ini membahas dan menjelaskan kepada anda kepelbagaian jenis solat-solat Sunnah anjuran Rasulullah berdasarkan hadis-hadis yang sahih. Selama ini memang banyak kita temui buku-buku yang membentangkan kepelbagaian solat-solat sunnah beredar di pasaran.

Namun, setakat manakah kebenaran dan kesahihan fakta yang dibawakan?

Nah! Inilah permasalahan yang banyak melanda sebahagian besar buku-buku berkaitan solat-solat sunnah. Mereka membawakan sehingga kadang-kadang lebih 300 jenis solat-solat sunnah untuk diamalkan. Sejauh manakah kebenarannya? Sedangkan dalam masa sama, mereka langsung tidak menjelaskan sebarang hadis yang menguatkan kesahihan solat sunnah yang mereka sebarkan tersebut. Ditambah pula dengan pelbagai tatacara-tatacara pelik tertentu yang menimbulkan pelbagai persoalan sama ada benar pernah dianjurkan oleh Rasulullah atau tidak? Ini seperti perlu dengan bacaan surah sekian, doa sekian, zikir sekian, fadhilat sekian, ganjaran sekian, janji-janji sekian, dan beberapa bentuk kaifiyat lainnya...

Maka, atas sebab itulah buku ini pun diterjemahkan dan dibawa masuk ke pasaran Malaysia untuk difahami bagi mereka yang masih memiliki jiwa ilmiyah lagi suka beramal dengan amal-amal yang sahih lagi meyakinkan.


Jumlah Muka Surat:
255

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari - http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.