Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Friday, August 12, 2011

449 - Tidak Mudah Menjadi Ulama & Da'i

Tidak Mudah Menjadi Ulama & Da'i


Title:
Tidak Mudah Menjadi Ulama & Da'i
Judul Asli: Mas'uliyatil Ulama wad Da'iyyah

Author:
Syaikh Dr. Soleh B. Fauzan al-Fauzan

Publisher:
Pustaka at-Tazkia

Price:
RM8

Weight:
100g

Description:

Tugas ulama dan da'i amatlah berat. Ilmu yang diberikan Allah kepada mereka adalah amanah yang wajib ditunaikan. Mereka berkewajiban menjelaskan kebenaran kepada umat manusia, tidak menyembunyikannya, tidak mendiamkan kesesatan, dan kemaksiatan, serta syubhat yang bermerajalela di hadapan mereka.

Buku ini membicarakan tentang tugas dan kewajiban ulama dan da'i. Kerana keperluan umat terhadap mereka terutamanya pada masa sekarang ini sangatlah mendesak, ketika umat Islam dilanda kejahilan terhadap agamanya yang hampir merata.

Total Pages:
92

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layarihttp://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.