Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Monday, September 12, 2011

463 - Beginilah Jihad Dalam Islam

Beginilah Jihad Dalam Islam


Title:
Beginilah Jihad Dalam Islam
Judul Asli: al-Jihad, Syurutuhu wa Ahkamuhu

Author:
Syaikh Dr. Soleh B. 'Abdullah B. Fauzan al-Fauzan

Publisher:
Pustaka at-Tazkia

Price:
RM8

Weight:
Kurang 100g

Description:

Jihad adalah perintah Allah yang paling penting setelah rukun Islam yang lima. Namun, pada masa sekarang ini, begitu ramai orang (termasuk umat Islam sendiri) fobia terhadap perkataan jihad. Jihad diidentikkan dengan terorisme. Lebih memburukkan keadaan pelaku terorisme sendiri ada sebahagiannya dari kalangan umat Islam sendiri. Dan pelaku ini melaksanakan kegiatan terorismanya atas nama jihad pula?!

Jadi, apakah benar terorisme termasuk sebahagian dari bentuk jihad Islam? Bagaimana sebenarnya hukum jihad dan apa kaedah-kaedahnya? Adakah setiap orang boleh melancarkan jihad? Pertanyaan ini dan selainnya akan dikupas dalam buku yang serba ringkas dan padat ini. Buku kecil ini adalah satu risalah tulisan syaikh Dr. Soleh B. 'Abdullah al-Fauzan.

Total Pages:
86 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.