Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Monday, December 21, 2009

194 - Menjadi Pengantin Sepanjang Masa

Menjadi Pengantin Sepanjang MasaTitle:
Menjadi Pengantin Sepanjang Masa

Author:
Syaikh Fuad Shalih

Publisher:
Aqwam

Price:
40

Weight:
620g

Description:

Sebuah pernikahan, ia bakal menyingkap tabir rahsia. Suami perlu memahami bahawa seseorang isteri yang dinikahi tidaklah semulia Khadijah, setakwa 'Aisyah, atau secantik Zulaikha. Dia hanyalah wanita akhir zaman yang memiliki cita-cita menjadi seorang solehah. Dan seorang isteri, dia perlu memahami bahawa sang suami bukanlah seorang Nabi. Mungkin tidak segagah Musa, atau tidak juga setampan Yusuf. Dia hanya seorang lelaki akhir zaman yang bercita-cita untuk memiliki zuriat yang soleh-solehah. Buku ini ditulis oleh Syaikh Fuad sebagai bekalan dan persiapan peribadi seseorang yang hendak bernikah. Atau sepasang suami/isteri yang baru bermula melangkah ke alam rumah-tangga. Buku ini berusaha membantu anda mengharungi bahtera pernikahan dengan mawaddah (kasih-sayang), keluarga yang harmoni, sakinah (dipenuhi ketenangan), dah rahmah (dipenuhi rahmat Allah).

Total Pages:
416

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.