Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Wednesday, December 30, 2009

204 - Adabul Mufrad (Kumpulan Hadis-hadis Akhlak)

Adabul Mufrad (Kumpulan Hadis-hadis Akhlak)


Title:
Adabul Mufrad (Kumpulan Hadis-hadis Akhlak)

Author:
- Imam al-Bukhari -
Takhrij hadis disediakan oleh Farid 'abdul Aziz al-Jundi dari penilaian ulama hadis silam dan masa kini di bahagian footnote (nota kaki) setiap hadis.

Publisher:
Pustaka al-Kautsar

Price:
RM54

Weight:
500g

Description:

Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam diutus Allah Subhanahu wa Ta'ala kepada seluruh umat manusia untuk menyempurnakan akhlak yang mulia. Kehadirannya di tengah-tengah mereka sentiasa membawa contoh yang terbaik untuk diteladani. Dari diri Rasulullah: Bangun dan tidurnya, diam dan perbualannya, serta senyum dan marahnya, semua itu tersirat pelajaran yang sangat mendalam yang berbau wangian kemuliaan.

Buku ini merupakan himpunan dari ribuan hadis-hadis berkaitan akhlak yang disusun oleh penulisnya (Imam al-Bukhari). Di antara keistimewaan buku ini adalah status hadis-hadisnya yang telah dijelaskan darjat kesahihannya.

Total Pages:
410

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.