Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Monday, May 30, 2011

435 - Noda-noda Perusak 'Aqidah

Noda-noda Perusak 'Aqidah
dalam Kehidupan Sehari-hari...


Title:
Noda-noda Perusak 'Aqidah
dalam Kehidupan Sehari-hari...

Author:
Wahid 'Abdussalam Bali

Publisher:
Pustaka Ibnu 'Umar

Price:
RM12

Weight:
100gram

Description:

Membersihkan 'aqidah hamba-hamba Allah adalah suatu perkara besar yang tidak boleh diabaikan oleh setiap komponen umat ini. Para ulama, para da'i, khatib, guru, tokoh-tokoh masyarakat, orang-orang tua, ibu/bapa, pemerintah, dan siapapun yang mengharapkan berkat dan rahmat Allah, hendaklah memberikan perhatian yang lebih untuk hal yang satu ini. Kerana akal dari segala masalah yang menimpa umat ini, sama ada di bidang ekonomi, keamanan, perpaduan umat ataupun masalah-masalah lainnya, adalah aqidah.

Alhamdulillah, buku ini membantu menjelaskan aqidah-aqidah yang lurus dengan membersihkan pelbagai bentuk salah faham dalam beberapa kepercayaan dan amalan dalam masyarakat hari ini.

Aqidah memainkan peranan yang sangat penting dalam soal diterimanya amalan. Kerana amalan tanpa aqidah yang benar, maka amalan tersebut terbatal. Biarpun banyak mana amalan yang dilkerjakan atau diusahakan, tetapi aqidahnya dan kepercayaannya menyimpang, maka sia-sialah amalan tersebut.

Begitu juga dalam soal perpaduan umat, aqidah memainkan peranan utama di dalamnya. Manusia tidak mungkin bersatu dalam keadaan aqidah yang bersimpang-siur dan tidak sehaluan.

Semoga Allah merahmati usaha penghasilan dan penyebaran buku kecil ini.

Total Pages:
105

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.