Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Tuesday, May 31, 2011

437 - Buku Poket Matan Hadits Arba'in

Buku Poket Matan Hadits Arba'in
Susunan Imam an-NawawiTitle:
Buku Poket Matan Hadits Arba'in

Author:
Imam an-Nawawi

Publisher:
Pustaka Ibnu 'Umar

Price:
RM3.00
(Diskaun 30% bagi pembelian 50 unit ke atas)

Weight:
Kurang 100 gram

Description:

Buku bersize poket ini menyenaraikan hadis-hadis dari kitab hadis 40 Imam an-Nawawi. Ia mengandungi 42 hadis lengkap semuanya diambil dari kitab al-Arba'in oleh Imam an-Nawawi. Buku ini membantu dan memudahkan pengguna untuk membawanya ke mana-mana kerana sizenya yang kecil (poket size). Sekaligus membantu dan memudahkan pengguna/pembaca untuk mengamalkannya, mengingatinya, menghafalnya, dan melakukan rujukan.

Buku-buku bersaiz poket ini juga sesuai untuk diletakkan di ruang tamu, di atas meja-meja, di dalam bilik tidur, dan di ruang-ruang dalam kereta bagi memudahkan capaian membaca, mengamalkannya, atau menghafalnya.

Buku kecil ini juga sesuai untuk dijadikan sebagai salah satu risalah untuk hadiah, sedekah, sebaran, ole-ole perkahwinan, serta cenderahati di majlis-majlis, dan edaran seperti di surau-surau serta kepada saudara-mara, sahabat handai, dan sesiapa sahaja yang anda rasakan baik/bermanfaat.

Untuk edisi yang lain dalam size poket, boleh klik: Buku Poket

Total Pages:
64

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.