Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Saturday, December 4, 2010

336 - Dakwah & Akhlak Da'i

Dakwah & Akhlak Da'i


Title:
Dakwah & Akhlak Da'i

Author:
Syaikh 'Abdul 'Aziz B. Bazz dan Syaikh Zaid B. Muhammad al-Madkhali

Publisher:
Pustaka al-Haura

Price:
RM16

Weight:
150gram

Description:

Berdakwah kerana Allah Subhanahu wa Ta'ala adalam amalan yang memiliki keutamaan dan kemuliaan. Da'i yang mengajak kepada Allah akan diberikan pahala sebagaimana orang yang diberikan hidayah oleh Allah atas sebab usahanya. Maka, para pendakwah perlu merasa gembira dengan kebaikan dan keutamaan tersebut. Allah berfirman, "Siapakah yang lebih baik perkataannya daripada orang yang menyeru kepada Allah, mengerjakan amal yang soleh dan berkata, "Sesungguhnya aku termasuk umat Islam yang berserah diri."." (Surah Fushilat: 33)

Juga sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, "Sesiapa yang mengajak kepada petunjuk, maka baginya pahala sebagaimana pahala orang yang mengikutinya tanpa dikurangi pahala mereka sedikitpun..." (Hadis Riwayat Muslim)

Walau bagaimanapun, untuk berdakwah ini, ianya memiliki akhlak dan disiplinnya yang perlu difahami dan diikuti agar tidak terkeluar dari prinsip-prinsip dakwah yang benar. Maka, buku ini adalah di antara yang memberikan maklumat dan garis panduan tersebut berdasarkan al-Qur'an dan as-Sunnah.

Total Pages:

180 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.