Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Saturday, December 4, 2010

331 - Kaedah Menyikapi Tokoh Kesesatan

Kaedah Menyikapi Tokoh Kesesatan


Title:
Kaedah Menyikapi Tokoh Kesesatan
Judul asal: Hajru al-Mubtadi'

Author:
Syaikh Dr. Bakr B. 'Abdullah Abu Zaid

Publisher:
Islamic Da'wah

Price:
RM10

Weight:
Kurang 100 gram

Description:

Buku kecil ini memberi penjelasan kepada para pembaca berkenaan kaedah menyikapi dan berhadapan dengan tokoh-tokoh yang membawa dan menyeru kepada kesesatan yang pada masa ini begitu banyak sekali di negara-negara umat Islam. Banyak fahaman dan pemikiran yang ditebarkan oleh tokoh kesesatan ini ditengah-tengah masyarakat, sehingga umat menjadi keliru dalam memahami agama yang haq ini. Maka, di sinilah pentingnya untuk kita memahami sikap yang benar dalam menghadapi tokoh-tokoh kesesatan tersebut.

Bersikap terhadap tokoh kesesatan memiliki kaedah yang perlu dijaga, kerana kita diperintahkan untuk berlaku adil dan tidak tergesa-gesa. Serta sentiasa berdiri teguh di atas hujjah dan ilmu dalam menyikapi mereka. Kitab ini membawakan contoh-contoh bagaimana sikap para ulama Ahlus Sunnah terhadap tokoh-tokoh kesesatan.

Total Pages:
96 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.