Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Saturday, November 12, 2011

477 - Meluruskan Sejarah Wahhabi

Meluruskan Sejarah Wahhabi


Title:
Meluruskan Sejarah Wahhabi

Author:
Abu Ubaidah Yusuf B. Mukhtar as-Sidawi

Publisher:
Pustaka al-Furqon

Price:
RM20

Weight:
450g

Description:

Pada hari ini kita digemparkan dengan kemunculan suatu kumpulan yang dikatakan membawa mazhab baru bernama Wahhabi. Tahukah anda apa itu wahhabi? Siapa dia wahhabi? Apa ciri-cirinya?

Kenapa Wahhabi dikatakan mengancam perpaduan dan kehidupan umat Islam? Siapakah pengasas mazhab wahhabi? Kenapa Wahhabi didakwa menghancurkan kubah-kubah di atas kubur-kubur para ulama? Benarkah pengasas wahhabi mengaku dirinya sebagai Nabi? Wahhabi juga dikatakan membawa mazhab Khawarij dan berideologikan keganasan dan pemberontakan. Malah ada sebahagian pendapat mengatakan bahawa pengasas mazhab wahhabi adalah tokoh yang dimaksudkan oleh Nabi Shallallahu 'alaihi wa Sallam lahir dari negeri/wilayah tempat munculnya tanduk Syaitan! Iaitu wilayah yang penuh dengan fitnah dan pergolakan.

Oleh itu, untuk lebih maklumat secara terperinci, ikutilah kupasan dan analisanya melalui buku yang disusun oleh Ustaz Abu Ubaidah Yusuf B. Mukhtar as-Sidawi ini. Antara penulis yang meneliti isu-isu berkaitan wahhabi di Nusantara dan Tanah Arab.

Total Pages:
197 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layarihttp://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.