Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Saturday, January 21, 2012

522 - Fiqih Doa & Dzikir

FiQih Doa & Dzikir


Title:
Fiqih Doa & Dzikir
Judul Asal: Fiqh al-Ad'iyah wa al-Adzkar

Author:
Syaikh 'Abdurrazaq B. 'Abdul Muhsin al-'Abbad al-Badr

Publisher:
Griya Ilmu

Price:
RM120
(Hard Cover)

Weight:
2.4 kg
(2 Jilid lengkap)

Description:

Tidak dapat dinafikan berdoa dan berdzikir termasuk salah satu unsur ibadah yang paling utama. Namun, amat jarang bagi orang yang berdzikir pada hari ini memahami dan mengetahui fiqh dzikir yang mereka amalkan. Amat jarang orang-orang yang berdoa dan berdzikir pada hari ini mengambil berat tentang maksud di sebalik lafaz-lafaz dzikir/doa yang mereka dzikirkan.

Oleh itu, Syaikh 'Abdurrazaq hafizahullah pun berusaha menyusun sebuah buku khusus berkaitan ini. Buku ini tidak hanya sekadar menekankan kewajiban berdzikir dengan zikir-zikir atau doa-doa yang sahih dari anjuran Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam. Tetapi ia turut juga membahaskan intipati dan hakikat di sebalik dzikir itu sendiri sama ada dari aspek aqidah (tauhid), fiqh, makna, fadilat (ganjaran keutamaan), adab, tatacara, akhlak, dan beberapa aspek lainnya.

Total Pages:
2 Jilid Lengkap

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari -http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.