Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Monday, May 21, 2012

562 - 50 Kaedah Kehidupan Dalam Al-Qur'an

50 Kaedah Kehidupan Dalam Al-Qur'an


Judul Buku:
50 Kaedah Kehidupan Dalam Al-Qur'an
Judul Asal: Qowa'id Qur'aniyyah

Penulis:
Syaikh Dr. 'Umar B. 'Abdillah Al-Muqbil

Penerbit:
Darus Sunnah

Harga:
RM47

Berat Buku:
800g

Keterangan Kandungan:

Jika kita berbicara tentang kemu’jizatan Al-Qur’an tentu tidak akan ada habisnya, kerana Al-Qur’an datang dari sisi Allah 'Azza wa Jalla dan merupakan firman-Nya yang agung. Dari pelbagai sisi dan aspek manapun, tidak ada satu kitabpun yang mampu menandinginya. Bahkan, sekiranya manusia dan jin berkumpul, bersatu dan berusaha bersama-sama untuk menandinginya, tentu tidak akan dapat menandingi kemu’jizatan dan keagungan Al-Qur’an.

Buku “50 Kaedah Kehidupan dalam Al-Qur’an” ini merupakan himpunan tema-tema di dalam Al-Qur’an yang disampaikan oleh penulis, Dr. 'Umar B. Abdullah Al-Muqbil di sebuah radio di Saudi Arabia pada tahun 1430H. Tema-tema yang disampaikan mendapat perhatian dan penghargaan yang sangat baik dari para pendengar sama ada di dalam negeri mahupun luar negeri. Juga banyak pihak yang menginginkan supaya dibukukan agar lebih bermanfaat. Respon itu pun diberi perhatian, dan akhirnya terbitlah buku yang ada di hadapan anda.

Ciri utama keistimewaan kaidah-kaidah Al-Qur’an ini adalah cakupannya yang menyeluruh dan maknanya yang luas yang tidak hanya menyorot satu tema tertentu, seperti tauhid saja atau ritual ibadah saja, tetapi mencakup pelbagai tema dalam kehidupan manusia. Bahkan tidak berlebihan penulis buku ini menyatakan bahawa tiada aspek kehidupan manusia melainkan Al-Qur’an telah membahaskannya dengan sangat sempurna.

Semoga kaedah-kaedah Al-Qur’an yang terangkum dalam buku ini mampu menguatkan interaksi kaum muslimin dengan kitab sucinya yakni Al-Qur’an dalam setiap aspek kehidupannya. Menanamkan keyakinan dalam diri setiap individu kaum muslimin bahawa Al-Qur’an merupakan solusi segala permasalahan yang mereka hadapi, sama ada secara langsung ataupun tidak langsung.

Jumlah Muka Surat:
427 m/s.

Maklumat Pesanan:
Boleh hubungi Saudara Nawawi, melalui h/p. (SMS/Call) No.: 012-6887715 atau melalui email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau pengesahan stok.

Layari, http://galeriniaga.blogspot.com/

Kaedah Bayaran:
Sebaik stok telah disahkan dan jumlah telah dipersetujui, bayaran boleh dibuat ke akaun bankCIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise).

Sebaik bayaran dibuat, sila sms/email-kan nama, alamat penuh anda, no. tel., serta nyatakan bayaran dibuat ke akaun mana. Setelah itu, urusan penghantaran/pengeposan akan kami lakukan secepat mungkin.