Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Wednesday, November 3, 2010

320 - Lembutnya Dakwah Ahlus Sunnah

Lembutnya Dakwah Ahlus Sunnah


Title:
Lembutnya Dakwah Ahlus Sunnah
Judul Asal: Rifqan Ahlas Sunnah bi Ahlis Sunnah

Author:
Syaikh 'Abdul Muhsin al-Abbad al-Badr

Publisher:
Pustaka Darul Ilmi

Price:
RM12

Weight:
kurang 100g

Description:

Tidak dapat dinafikan lagi bahawasanya kewajiban Ahlus Sunnah di setiap zaman dan tempat adalah saling berlemah-lembut dan berkasih-sayang di antara satu sama lain, saling bantu-membantu dalam melaksanakan kebaikan dalam ketaqwaan.

Sesuatu yang amat menyedihkan pada masa ini adalah apa yang terjadi dalam kalangan sebahagian ahlus sunnah, iaitu adanya perselisihan dan perpecahan yang mengakibatkan sebahagian mereka sibuk mencela, mentahdzir (memberi peringatan dan amaran), serta menghajr (memulaukan) terhadap sebahagian yang lainnya. Semestinya segala usaha mereka tersebut ditujukan kepada selain mereka dari orang-orang kafir dan pelaku bid'ah yang sentiasa memusuhi Ahlus Sunnah.

Buku ini mengandungi beberapa untaian nasihat kepada Ahlus Sunnah supaya sentiasa menjalin perpaduan, kesatuan, dan kasih-sayang di antara satu sama lain, serta saling ingat mengingatkan di antara sebahagian mereka terhadap sebahagian yang lainnya dengan cara lemah-lembut.

Total Pages:
116 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.