Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Thursday, August 30, 2012

604 - Fatwa-fatwa Penting Dalam Sehari-hari

Fatwa-fatwa Penting Dalam Sehari-hari
Himpunan Fatwa-fatwa Syaikh al-'Utsaimin


Judul Buku:
Fatwa-fatwa Penting Dalam Sehari-hari
Judul Asal: Al-Fataawaa al-Muhimmah

Penulis:
Abu Anas Shalahuddin Mahmud as-Sa'id

Penerbit:
Pustaka Qoba'il

Harga:
RM140

Berat Buku:
2.7kg

Keterangan Kandungan:

Secara umum dan ringkasnya, buku ini memuatkan dan menghimpunkan fatwa-fatwa berkaitan kepelbagaian permasalahan seharian oleh Syaikh Muhammad B. Soleh al-'Utsaimin rahimahullah. Himpunanan fatwa-fatwa ini dikumpulkan dan dibukukan oleh Syaikh Abu Anas Shalahuddin Mahmud as-Sa'id. Fatwa-fatwa yang dibukukan ini merangkumi pelbagai permasalahan bermula dari isu-isu aqidah, iman, tauhid, perkara-perkara syirik, khurafat, kemudian asas-asas fiqh seperti thaharah, solat, puasa, zakat, sampailah kepada isu-isu rumit dan mu'amalah seharian. [Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com. Tidak dibenarkan membuat salinan tanpa kebenaran]

Jumlah Muka Surat:
2 Jilid lengkap

Maklumat Pesanan:
Boleh hubungi Saudara Nawawi, melalui h/p. (SMS/Call) No.: 012-6887715 atau melalui email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau pengesahan stok.

Layari, http://galeriniaga.blogspot.com/

Kaedah Bayaran:
Sebaik stok telah disahkan dan jumlah telah dipersetujui, bayaran boleh dibuat ke akaun bankCIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise).

Sebaik bayaran dibuat, sila sms/email-kan nama, alamat penuh anda, no. tel., serta nyatakan bayaran dibuat ke akaun mana. Setelah itu, urusan penghantaran/pengeposan akan kami lakukan secepat mungkin.