Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Saturday, March 5, 2011

397 - Akhirnya Kutinggalkan Syi'ah

Akhirnya Kutinggalkan Syi'ah


Title:
Akhirnya Kutinggalkan Syi'ah
Judul Asal (Arab): Rabihtu ash-Shahadah wa Lam Akhsar ala al-Bait

Author:
Abu Khalifah Ali B. Muhammad al-Qudhaibi

Publisher:
Pustaka Imam Abu Hanifah

Price:
RM10

Weight:
100g

Description:

Kebanyakan masyarakat umat Islam hari ini tidak tahu tentang bahanyanya Syi’ah, yang merupakan sebuah fahaman yang menyimpang dari ajaran Islam yang dianut oleh majoriti umat Islam dunia. Tidak sedikit kaum Muslimin yang tertipu dengan propaganda kaum Syi’ah, yang seringkali menghalalkan pelbagai cara termasuk berbohong (atau dalam istilah mereka) disebut sebagai taqiyyah. Bukan setakat itu, kerapuhan aqidah Syi’ah juga tampak jelas dari pelbagai jenis percanggahan ataupun kecelaruan dalam pelbagai keyakinannya. Sekadar contoh, kaum Syi’ah mengaku mencintai Rasul, tetapi pada masa yang sama mereka menghina beliau dengan mencaci maki para sahabat yang amat dicintai Rasulullah.

Buku ini merupakan sebuah perjalanan mencari kebenaran. Sebuah kisah benar tentang kegelisahan penulis yang sejak lahirnya menganut fahaman Syi’ah tetapi jiwa nuraninya terusik apabila menyaksikan hal-hal yang menentang fitrah dan akal sihatnya. Buku ini tidak mengupas penyimpangan Syi’ah dari A hingga Z. Tetapi intipati kandungan buku ini adalah pesanan-pesanannya berserta peringatan yang sederhana supaya kita tidak terjebak dan tercampak dalam perangkap pemikiran Syi’ah yang sering menggunakan wajah agama untuk menipu masyarakat umum. Semoga bermanfaat..

Total Pages:

110 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.