Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Tuesday, March 8, 2011

399 - Tata Cara Wudhu' & Solat Nabi Muhammad Shallallahu 'alaihi wa Sallam

Tata Cara Wudhu' & Solat Nabi Muhammad
Shallallahu 'alaihi wa Sallam
(Edisi Kanak-kanak)


Title:
Tata Cara Wudhu' & Solat Nabi Muhammad
Shallallahu 'alaihi wa Sallam
(EDISI KANAK-KANAK)

Author:
Abdul Malik Sukirman
Team Pustaka Imam asy-Syafi'i

Publisher:
Pustaka Imam asy-Syafi'i

Price:
RM14

Weight:
200g

Description:

Dalam firman Allah Subhanahu wa Ta'ala di Surah Luqman, Allah menjelaskan bagaimana Luqman mendidik anaknya, "Wahai anakku, dirikanlah solat dan suruhlah (manusia) mengerjakan yang baik dan cegahlah (mereka) dari perbuatan yang mungkar, dan bersabarlah terhadap apa yang menimpa kamu. Sesungguhnya yang demikian itu termasuk perkara-perkara yang diwajibkan (oleh Allah)." (Surah Luqman, 31: 17)

Ini menunjukkan keutamaan kepada ibu bapa supaya mendidik anak-anak dengan mengajarkan solat.

Total Pages:

82 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.