Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Monday, December 12, 2011

500 - Keajaiban Melihat Allah 'Azza wa Jalla

Keajaiban Melihat Allah 'Azza wa Jalla


Title:
Keajaiban Melihat Allah 'Azza wa Jalla
Judul Asli ('Arab): Izhamul Minnah fii Ru'yatul Mukminin Rabbahum fil Jannah

Author:
Syaikh Dr. Muhammad Khalifah at-Tamimi

Publisher:
Zam-zam Mata Air Ilmu

Price:
RM24

Weight:
380g

Description:

Mungkinkah manusia mampu melihat Allah 'Azza wa Jalla, sama ada di dunia ataupun di akhirat? Adakah Nabi Shallallahu 'alaihi wa Sallam memiliki kekhususan tertentu, sehingga beliau dapat melihat Allah di dunia?

Benarkah orang-orang yang beriman yang masuk syurga akan mendapat tambahan nikmat berupa melihat wajah Allah? Beberapa pertanyaan tersebut akan Anda dapatkan jawabannya di melalui buku ini. Dengan gaya bahasa yang mudah, padat dan jelas, buku ini akan menyingkap keajaiban melihat Allah, sama ada ketika di dunia ataupun di akhirat, berdasarkan hadis-hadis sahih dan pendapat para ulama salaf. Maka, jangan lepaskan buku yang penuh keistimewaan ini begitu sahaja!

Total Pages:
251 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari -http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.