Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Thursday, December 15, 2011

506 - Buku Poket Tuntunan Doa Ruqyah

Buku Poket Tuntunan Doa Ruqyah
Untuk Orang Sakit, Mengobati Guna-guna, dan Sihir


Title:
Buku Poket Tuntunan Doa Ruqyah

Author:
Syaikh Dr. Sa'id B. 'Ali B. Wahf al-Qahthani

Publisher:
Pustaka Ibnu 'Umar

Price:
RM3
(Diskaun 30% Bagi Pembelian 50 unit ke Atas)

Weight:
Kurang 100g

Description:

Doa-doa dan zikir-zikir ruqyah yang sahih dari al-Qur'an dan al-hadis adalah di antara terapi penyembuh nabawi yang sangat bermanfaat bagi penyakit-penyakit tertentu. Doa ini sekiranya memenuhi tuntutan dan syarat-syaratnya, insyaAllah tidak akan ada lagi sesuatu yang akan menghalang kemujarabannya sebagai sumber penawar.

Buku bersaiz poket ini adalah di antara buku yang sangat praktikal, mudah, ringkas, padat, mudah dibawa ke mana-mana, mudah difahami, dan mudah dihafal. Ia sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin memanfaatkannya sebagai bekalan dan rujukan dalam perkara yang berkaitan.

Di antara kandungan buku ini adalah Sekitar prinsip-prinsip pengubatan sihir, langkah-langkah pencegahan, kesan-kesan sihir, kerasukan jin, penyakit jiwa dan hati, pengubatan bisul, pengubatan terkena sengatan serangga atau gigitan haiwan, pengubatan demam, menjenguk orang sakit, penawar musibah dan kesedihan, serta tatacara mengubati diri sendiri.

Dengan saiz buku yang kecil bersaiz poket ini, semoga ianya boleh membantu secara praktikal, mudah dibawa, mudah untuk disebarkan, dan mudah dijadikan rujukan di mana pun jua. Untuk edisi yang lain dalam size poket, boleh klik: Buku Poket

Total Pages:
64 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari http://galeriniaga.blogspot.com/

Payment:
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.