Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Wednesday, January 5, 2011

359 - Jangan Nodai Tanah Arab

Jangan Nodai Tanah Arab


Title:
Jangan Nodai Tanah Arab

Author:
Syaikh Dr. Bakr B. 'Abdullah Abu Zaid

Publisher:
Multazam

Price:
RM14

Weight:
150g

Description:

Jazirah Arab adalah tanah kemuliaan Islam, simbol pertama Islam, dan negeri Islam pertama. Di samping itu, pernah ia menjadi tulang belakang dan ibukota negeri-negeri Islam. Asas kekuatan sepanjang masa dan di setiap perjalanan waktu. Dari tanah inilah cahaya kenabian menyebar menghapuskan kegelapan jahiliyyah.

Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam bersabda, "Benar-benar akan aku keluarkan kaum Yahudi dan Nashrani dari Jazirah Arab, sehingga tidak aku biarkan mereka mendiaminya melainkan muslim." (Hadis Riwayat Muslim)

Buku ini disusun untuk menyingkap dan menyedarkan kembali perihal keistimewaan jazirah Arab berserta pelbagai usaha-usaha untuk menjaga kemuliaannya. Supaya jazirah Arab mampu diselamatkan dari tangan-tangan kotor musuh-musuh Allah 'Azza wa Jalla, yang sentiasa berusaha menodainya. Jagalah jazirah Arab yang termasuk di dalamnya adalah Mekah dan Madinah, dua wilayah yang akan selamat di akhir zaman dari fitnah Dajjal.

Total Pages:

139 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.