Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Monday, January 17, 2011

380 - Para Sahabat Menurut Akidah Ahli Sunnah wal-Jama'ah

Para Sahabat Menurut Akidah Ahli Sunnah wal-Jamaah


Title:
Para Sahabat Menurut Akidah Ahli Sunnah wal-Jama'ah
Judul Asal (Arab): I'tiqad Ahlus Sunnah fii ash-Shahabah Radhiyallahu 'anhum

Author:
Syaikh Dr. Muhammad B. 'Abdullah al-Wahibiy

Publisher:
Jahabersa

Price:
RM8.90

Weight:
250g

Description:

Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam ada menyatakan satu kelompak yang selamat dari tujuh puluh tiga kelompok di kalangan kaum muslimin yang sesat dan diancam api neraka.

Baginda Shallallahu 'alaihi wa Sallam bersabda,

"
Iaitu (golongan) yang berpegang pada apa yang aku bawa hari ini dan apa yang ada pada para sahabatku"

al-Hafiz Ibnu Katsir rahimahullah berkata, "Semua sahabat adalah adil menurut Ahli sunnah Wal-Jamaah kerana Allah Subhanahu wa Ta'ala telah memuji perilaku dan akhlak mereka. Mereka telah mengorbankan harta dan jiwa raga mereka di hadapan Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam dan mereka hanya mengharap pahala yang baik dari Allah."

Buku kecil ini akan menjelaskan kepada kita betapa mulianya kedudukan para sahabat radhiyallahu 'anhum dan sikap yang seharusnya diambil oleh kita semua, selaku orang-orang yang menisbatkan diri kepada Ahli Sunnah Wal-Jamaah terhadap mereka.

Total Pages:

126 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.