Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Monday, January 31, 2011

387 - Amar Ma'ruf Nahi Mungkar Terhadap Pemerintah

Amar Ma'ruf Nahi Mungkar Terhadap Pemerintah


Title:
Amar Ma'ruf Nahi Mungkar Terhadap Pemerintah
Judul Asal (Arab): as-Sunnah fii maa Tata'allaq bi Waliyyil Ummah

Author:
Syaikh Ahmad B. 'Umar B. Salim Bazmul

Publisher:
Maktabah al-Hanif

Price:
RM18

Weight:
200g

Description:

Kalau kita melihat hari ini, pelbagai masalah politik telah melanda umat Islam. Ramai di kalangan pemerintah umat Islam dikatakan bertindak zalim dan berperangai fasiq. Sedangkan dalam masa yang sama, para rakyat juga demikian.

Jadi bagaimanakah caranya yang benar di sisi Ahlus Sunnah wal-Jama'ah dalam berhadapan dengan situasi ini, sama ada kita sebagai rakyat atau dalam menghadapi sikap penguasa yang tidak disukai? Adakah kita perlu menjatuhkan pemerintah yang ada lalu ditukar dengan pemerintah yang baru? Atau perlu berdemonstrasi menuntut hak, atau apa?

Maka, buku ini tampil mengajak kita muhasabah diri dan menjelaskan bagaimanakah seharusnya kita melaksanakan amar ma'ruf nahi mungkar kepada pemerintah.

Total Pages:

160 m/s.

More Information/payment:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau 013-3701152 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan harga, pengedar, diskaun, tempahan atau pembelian.

Payment:
Bank in bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari), & sms/email kan nama & alamat penuh anda untuk penghantaran.