Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Sunday, December 2, 2012

654 - 47 Hadits Pilihan Seputar Madzhab Salaf

47 Hadits Pilihan Seputar Madzhab Salaf


Judul Buku:
47 Hadits Pilihan Seputar Madzhab Salaf
Judul Asal (Arab): Kitab al-Arba'in fii Mazhab as-Salaf

Penulis:
Syaikh 'Ali B. Yahya Al-Haddaady

Penerbit:
Pustaka As-Sunnah

Harga:
RM10

Berat:

180g

Keterangan Buku:

Buku ini merupakan huimpunan beberapa hadits Nabi berkaitan prinsip-prinsip utama manhaj salaf sama ada dalam hal keilmuan, tauhid, aqidah mahupun yang berkaitan dengan penerapan amal dan dakwah kepada Allah Ta'ala.

Buku ini menghimpunkan sebanyak 47 hadits yang dirangkum dari kitab-kitab induk hadits dengan memfokuskan hadis-hadis yang dihukumi sahih oleh para peneliti hadits dari kalangan ulama salaf atau pun ulama kontemporari. Maksud dari penyusunan ini, tiada lain untuk memudahkan bagi para pembaca, lebih-lebih lagi bagi para penuntut ilmu serta para da'i illallaah untuk agar menghafalnya. Setelah itu semoga dalam direalisasikan dalam amal dan dakwah dengan izin Allah.

Semoga buku ringkas ini mampu memberi manfaat yang besar bagi kaum Muslimin secara umum, lebih-lebih lagi bagi para penuntut ilmu.

Jumlah Muka Surat:
112 m/s.

Maklumat lanjut:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari juga www.atsar.ilmusunnah.com

Bayaran Pembelian: 
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8, atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.