Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Saturday, February 9, 2013

727 - Pesona Bidadari

Pesona Bidadari


Judul Buku:
Pesona Bidadari

Penulis:
Firanda Andirja Abidi

Penerbit:
Naashiirussunnah

Harga:
RM13

Berat:

180g

Keterangan Buku:


Syurga merupakan harapan setiap manusia untuk kehidupan yang kekal di hari akhir. Pengharapan ini didasari oleh tawaran-tawaran Syurga yang mendatangkan kenikmatan yang luar biasa yang mampu membuat mata kita terbelalak. Kenikmatan yang tidak dapat disamakan dan tidak dapat dibayangkan seperti kenikmatan yang ada di dunia ini. Sehingga tidak mengherankan bila tujuan inilah yang ingin digapai oleh manusia kelak. Kenikmatan-kenikmatan Syurga ini akan diperolehi dan dirasakan oleh mereka yang melakukan amalan-amalan soleh, baik secara khusus peribadahan kepada Allah ataupun ketika bermu'amalah kepada sesama manusia.

Di antara kenikmatan yang telah Allah janjikan dalam ayat-Nya kepada para hamba-hamba yang soleh adalah keberadaan bidadari yang cantik jelita dan juga bidadara yang tampan di dalam Syurga.

Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman (maksudnya):

“Di dalam Syurga itu ada bidadari-bidadari yang baik-baik lagi cantik-cantik. Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan? (Bidadari-bidadari) yang jelita, putih bersih, dipingit di dalam rumah.” (Surah ar-Rahman, 55: 70-72)

Mereka adalah makhluk yang akan menemani mereka yang beriman kepada Allah dan juga selalu melakukan amalan-amalan soleh di kehidupan mereka di dunia.

Dan buku “Pesona Bidadari” ini akan memberikan kepada kita semua gambaran jelas bagaimana sifat, dan juga keadaan mereka di Syurga yang akan membuatkan hati berdecak kagum sehingga akan memotivasikan kita semua untuk selalu beramal soleh guna meraih janji Allah kepada hamba-hambanya yang soleh, insya-Allah. Kisah-kisah dan gambaran keindahan bidadari Syurga akan digambarkan melalui buku ini secara sahih!

Di antara isi kandungan buku ini adalah:

1, Kesibukan penghuni Syurga.

2, Jumlah bidadari bagi para penghuni Syurga.

3, Kecantikan Bidadari.

4, Bait-bait Syair Ibnul Qayyim tentang bidadari.

5, Perihal bidadara.

Jumlah Muka Surat:
97 m/s.

Maklumat lanjut:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari juga www.atsar.ilmusunnah.com

Bayaran Pembelian: 
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 (Nawawi B. Subandi), atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.