Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Saturday, May 18, 2013

812 - Ku Lalui Malamku Dengan Sunnah Nabiku


Ku Lalui Malamku Dengan Sunnah Nabiku


Judul Buku:
Ku Lalui Malamku Dengan Sunnah Nabiku

Penulis:
Abu ‘Umar ‘Ubaidah

Penerbit:
Pustaka Al-Humaira'

Harga:
RM9

Berat:

180g

Keterangan Buku:


Buku ini asalnya disusun khas untuk adik-adik, namun memandangkan kandungan manfaatnya yang melimpah, maka insyaAllah sesuai juga untuk bacaan dan maklumat para remaja, bahkan juga para ibu-ibu dan bapa-bapa.

Buku ini adalah buku yang amat bermanfaat menjelaskan tentang sunnah-sunnah Nabi dalam melalui malam-malam di setiap keseharian hidup kita. Antara yang dimuatkan adalah sunnah-sunnah ketika menjelang malam, sunnah menjelang tidur, sunnah memasuki tempat tidur, sunnah berbaring di tempat tidur, bacaan dzikir-dzikir ketika hendak tidur, mengenal bentuk-bentuk tidur yang dilarang, andai terbangun dari tidur, ketika bermimpi, menjaga diri dari gangguan Syaitan, sunnah ketika bangun tidur, sunnah memasuki kamar mandi di waktu pagi, bacaan atau dzikir ketika bangun tidur, dan beberapa bentuk pesan-pesan bermanfaat lainnya untuk adik-adik.

Semoga bermanfaat dan sebaik membaca buku ini dapatlah kita lalui malam-malam kita seharian dengan sunnah Nabi kita yag mulia.

Jumlah Muka Surat:
56 m/s.

Maklumat lanjut:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari juga www.atsar.ilmusunnah.com

Bayaran Pembelian: 
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 (Nawawi B. Subandi), atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.