Sabda Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, “Sesiapa yang menempuh jalan untuk menuntut ilmu, maka Allah akan memudahkan baginya jalan menuju Syurga. Tidaklah suatu kaum berkumpul di salah sebuah rumah Allah dari rumah-rumah Allah (masjid) untuk membaca Kitabullah dan mempelajarinya di antara mereka, melainkan ketenangan (sakinah) turun kepada mereka, rahmat Allah meliputi mereka, dan Allah menyebut-nyebut mereka di hadapan para malaikat yang berada di sisi-Nya.” (Hadis Riwayat Muslim, 13/212, no. 4867)
__________________________________________________________________________________

| Nawawi | Aqeedah | Fiqh | Anti Syirik | Galeri Buku | Galeri MP3 | Bio-Pure |
__________________________________________________________________________________

Saturday, May 18, 2013

815 - Aku Cinta Rosul (Untuk Adik-adik)


Aku Cinta Rosul (Untuk Adik-adik)


Judul Buku:
Aku Cinta Rosul (Untuk Adik-adik)
Judul Asal: Disarikan dan diringkaskan dari beberapa kitab Sirah

Penulis:
Abu Usamah Masykur

Penerbit:
At-Tuqa

Harga:
RM9

Berat:

150g

Keterangan Buku:

As-Salaamu ‘alaikum, apa khabar adik-adik...

Ini adalah buku dengan judul “Aku Cinta Rosul” (Shallallahu ‘alaihi wa Sallam). Kenapa abang menyusun buku ini? Kerana abang sayang kepada kalian kerana Allah, insyaAllah. Abang ingin kita semua menjadi seorang muslim yang cinta kepada Allah dan Rosul-Nya.

Dulu, para sahabat rela berkorban dan berjuang untuk Islam. Kenapa? Kerana mereka sangat cinta kepada Allah dan Rosul-Nya. Mereka rela mengorbankan jiwa dan raganya untuk membela Allah dan Rosul-Nya.

Sehingga ummat Islam waktu itu menjadi jaya, kuat dan gemilang. Kalau ummat Islam hari ini mahu berjaya, kuat, dan cemerlang seperti mereka, ikutilah jejak para sahabat. Cintailah Allah dan Rosul-Nya.

Allah Ta’ala befirman (maksudnya):

“(Katakan-lah wahai Rasul kepada mereka): “Jika kalian mencintai Allah, maka ikuti-lah aku. Nescaya Allah akan mencintai kalian dan mengampuni dosa-dosa kalian.” (Surah Ali ‘Imran, 3: 31)

Jadi, cinta kepada Rosululullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam adalah dengan mengikuti ajaran beliau.

Nah adik-adik... mari kita baca buku ini. Kita mengenal kisah Nabi kita, Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa Sallam. Semoga bermanfaat ya.

Jumlah Muka Surat:
52 m/s.

Maklumat lanjut:
Saudara Nawawi, h/p. No.: 012-6887715 atau email: dimensi83@hotmail.com untuk urusan tempahan, pembelian, atau semakan stok. Layari juga www.atsar.ilmusunnah.com

Bayaran Pembelian: 
Bank in/depositkan bayaran (termasuk kos penghantaran) ke account CIMB no. 0114-0018104-52-8 (Nawawi B. Subandi), atau Maybank: 162786012893 (Nur Amalina Bt. Zahari) atau Bank Islam: 12038010109649 (Atsar Enterprise) & sms/email kan nama, alamat penuh anda, serta no. tel untuk urusan penghantaran.